luni, 17 octombrie 2022

„ERASMUS+ ȘI eTwinning în școala noastră” la Liceul„ Miron Cristea” Subcetate

În spiritul sărbătoririi  celei de-a 30 aniversări a programului emblematic al Uniunii Europene ERASMUS, în perioada 13-15 octombrie 2022, s-au marcat Zilelel Erasmus la Liceul MIRON CRISTEA din Subcetate.

Erasmus, programul care poartă numele uneia dintre figurile marcante ale umanismului european, reprezintă programul Uniunii Europene care sprijină educația, formarea, tineretul și sportul. Zilele Erasmus reprezintă un eveniment care sărbătorește succesul programului și prezintă beneficiile experiențelor de învățare care aduc îmbunătățiri din punct de vedere calitativ la viața participanților, modul de a interacționa, de a gândi și de  a te implica, parcursul educațional și conexiunea cu cei din jur.

În data de 13 octombrie 2022 a fost organizat evenimentul „Erasmus+ și eTwinning în școala noastră” din inițiativa doamnei educatoare Viorica Urzică, participantă entuziastă la mai multe proiecte, eveniment găzduit on-line pe paltforma G-suite a școlii. Acest eveniment a reunit mai mult de 60 de invitați și participanți care s-au alăturat organizatorilor. D-na educatoare Viorica Urzică a prezentat proiectele „MICUL PRINȚ – LITTLE PRINCE”- proiect eTwinning cu participarea unor școli din România, Grecia, Spania și Italia și „TEACHING THROUGH GAMES-ÎNVĂȚAREA PRIN JOCURI” cu participanți din România, Turcia, Grecia, Polonia, Slovacia, Cehia.

Alături de doamna  educatoare URZICĂ VIORICA au participat colegii de le Liceul MIRON CRISTEA, colegi și prieteni cu care a colaborat pe parcursul proiectelor și oaspeți dragi. Doamna Inspector pentru învățământ preșcolar Buzilă Ionela-Adriana de la Inspectoratul Școlar Județean Harghita s-a alăturat evenimentului și a apreciat inițiativa, prezența numeroasă și buna desfășurare. Domnia sa a intervenit și pentru a susține nevoia de educație bine orientată indiferent de vârstă, o traiectorie bine definită în actul educațional formal, non-formal și informal.

Ca ambasador Erasmus și eTwinning a fost prezentă doamna NICOLETTA HUȘTIUC, profesor pentru învățământ preșcolar  de la Școala Gimanzială Nr. 3 din Cugir, Grădinița Vinerea, jud. Alba. Doamna ambasador Erasmus și eTwinning ne-a împărtășit din experiența domniei sale și ne-a expus câteva dintre proiectele pe care le-a coordonat. Prezența domniei sale în rândurile noastre la eveniment a ridicat valoarea acestuia fapt pentru care organizatorii sunt recunoscători. „Unitate în diversitate” a fost cheia în care d-na Nicoletta Huștiuc ne-a introdus în complexitatea programului european și în multiplele posibilități de a accesa, pe diverse paliere, mobilitățile Erasmus.

O prezență binevenită și apreciată a fost cea a elevilor din clasele a XII-a și a XI-a, Vâlcan Andrei, Tompea Andreea, Urzică Andreea, Urzică Adina și Dobrean Raluca, de la Liceul MIRON CRISTEA, participanți în programele Erasmus+ de mobilitate pentru tineret. Tinerii și-au prezentat cu mult drag experiențele trăite, dinamica proiectelor, temele abordate, sentimentele și emoțiile pe care le-au avut. Conexiunea cu alte culturi, obligativitatea de a vorbi o limbă străină, interacțiunea și cunoșterea sunt doar câteva aspecte pe care elevii noștri le-au subliniat, pe lângă faptul că și-au făcut mulți prieteni, s-au distrat și și-au exersat abilitățile de comunicare într-o limbă strănă, una dintre competențele-cheie pe care le urmărim în formarea elevilor.

Organizatorii adresează multe mulțumiri tuturor invitaților și speră în colaborări viitoare frumoase și fructuoase.

„Prietenia e cel mai mare dintre toate bunurile; tot atât de necesar vieţii ca apa, focul şi aerul.” Erasmus din Rotterdam.

Director, prof. Balog Anișoara

Director adjunct, prof. Vodă Sanda-Emilia





Niciun comentariu: