vineri, 7 octombrie 2022

EDUCATION SPORT SCHOOL DAY 2022 ROMÂNIA #ESSD2022 #BEACTIVE

 

  I. În săptămâna 26-30 septembrie 2022, toți copiii din Europa sărbătoresc împreună Ziua Europeană a Sportului Școlar, prin jocuri de mișcare, jocuri sportive, ștafete și concursuri de alergare.

    Sub sloganul ,,Going Green in Sport” și ,,Be active”, elevii și cadrele didactice de la Liceul „Miron Cristea” SUBCETATE s-au alăturat cu entuziasm acestui eveniment.

               Prin activități sportiv- recreative în aer liber, beneficiind de natura care ne înconjoară, am adus distracție și plăcere prin activitatea fizică pentru elevii și preșcolarii noștri, am promovat dezvoltarea și întreținerea sănătății, am încurajat incluziunea socială, am dezvoltat competențe de colaborare și comunicare în rândul copiilor. Astfel, au fost implicați un număr de 120 de preșcolari și elevi ai liceului nostru, precum și 14 profesori, care au răspuns provocării, s-au mișcat și s-au bucurat de activități în aer liber.

    Preșcolarii grupei mari și elevii claselor pregătitoare, clasa I și clasa a III-a conduși de profesorii Urzică Viorica, Pop Elena, Oană Viorica și Urzică Marius au dansat în ritmuri alerte în curtea școlii, apoi s-au organizat pe echipe pentru a desfășura jocurile ,,Nimerește sacul” și ”Cursa în saci”; încurajând echipa preferată sau fiind în centrul acțiunii, echipele au colaborat și s-au străduit să obțină cel mai scurt timp pentru a îndeplini sarcina.

    La ora stabilită, liceenii conduși de profesorii Pulhac Bogdan, Popa Cristian, Popa Ionela, Constantin Alisia, Bobric Dina și Gabor Crina au organizat și au desfășurat ,,Crosul liceenilor”.

    Clasa a VIII-a condusă de d-na profesoară Savu Corina a desfășurat două ștafete, promovând astfel spiritul de echipă și bucuria mișcării.

    Activitățile clasei a II-a conduși de d-na învățătoare Tompea Georgeta, prin jocuri de mișcare și sărituri cu coarda au adus bucuria în sufletele copiilor.

    Ziua s-a sfârșit cu meciul de fotbal desfășurat de elevii clasei a VI-a și elevii clasei a VII-a, sub atenta supraveghere a d-nelor profesoare Buzilă Daniela Savu Corina și Ardelean Claudia care s-a încheiat cu scorul de 2-4, câștigătoare fiind echipa clasei a VI-a.

Câteva dintre mărturiile copiilor la sfârșitul evenimentului:

      ,,M-am distrat, aș vrea să dansăm și mâine!” (Alexandru, grupa mare);

      ,,Nu am câștigat cursa, dar sunt fericită că am ajuns la Finish!” (Adina, clasa a XI-a);

      ,,Fac parte din echipa câștigătoare, sunt mândru de echipa mea!” (Mihai, clasa a VI-a);

     „Uitasem cât de frumos este să sari coarda! (Teodora, clasa a II-a).

 A fost prima noastră participare la ESSD, cu siguranță vom participa și la edițiile viitoare!

Prof. înv. preșcolar Viorica Urzică

Liceul „Miron Cristea” Subcetate

 














II. Sport și sănătate în aer liber - 30 septembrie 2022

 „Prin sport, copilul devine un adult sănătos, 

                                 care nu se va feri de efort    Ovidiu Kerekes                                                                                                               Grădința Voinicel - TOPLIȚAreprezentată prin director Ana Adriana Vodă , a marcat  EUROPEAN SCHOOL SPORT DAY 2022  prin desfășurarea unor activități sportive cu scopul de a stimula interesul pentru mișcare și cultivarea unui stil de viață sănătos în rândul celor mici.

Sub sloganul „BE ACTIVE” acțiunile planificate s-au derulat pe Stadionul Mureșul Toplița și în curtea grădinței noastre.  Organizatorii acțiunii, cadrele didactice de la grupele mijlocii și mari (Stan Laura Marieta, Suciu Elena Mihaela, Hosszu Maria Mirela și Copoț Lucia), au militat pentru conștientizarea importanței activităților în aer liber și adoptarea unei atitudini corecte în ceea ce privește mișcarea și beneficiile acesteia pentru sănătate, cultivarea gustului pentru competiție și punerea în lumină a avantajelor jocului în echipă. Organizați pe niveluri de vârstă (mijlocii, mari), copiii s-au întrecut în diferite probe probe precum: exerciții fizice, cros, ștafete,  jocuri cu mingea, cu cercurile și jocuri de mișcare.

       Ziua a reprezentat o formă eficientă de recreere pentru copii, aceștia fiind  implicați activ în fiecare moment al activității.

       Prin participarea la aceste activități sportive copiii au interacționat  cu alți copii de aceeași vârstă, dar și cu doamnele educatoare. Au dezvoltat  abilități de comunicare, leadership, team building, calități care îi vor ajuta pe parcursul evoluției lor.

Prof. înv. preșcolar Elena Mihaela Suciu

Prof. înv. preșcolar Laura Marieta Stan







 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

42 de copii de liceu, 15 de clasa a VIII-a, 45 de copii din grupa mare, clasa pregatitoare, clasa 1 si clasa a 3-a, 

Niciun comentariu: