vineri, 3 iunie 2016

2016: Ziua copilului și... ultimul clopoțel pentru clasa a XII-a



1 Iunie 2016, GRĂDINIŢA FILPEA
 
COPILĂRIA ESTE CADOUL PE CARE ÎL PRIMIM DE LA VIAŢĂ!
LA MULŢI ANI, COPILE DRAG!


 Gânduri bune pentru copiii mei dragi, de 1IUNIE.
Copilăria trezeşte în sufletul meu de educatoare  un sentiment de melancolie, este vârsta la care mugurul omenesc de-abia se deschide la viaţă şi visează gingaş. Copiii sunt atât de uşor de iubit! Au un zâmbet curat şi strălucitor, au  mânuţe moi care mângâie, pline de iubire.
Să fiţi sănătoşi dragii mei şi mereu cu zâmbetul pe buze! Să vă bucuraţi şi să creşteţi frumos! 
La mulţi ani!


Copilul dorit se naşte dintr-o dragoste pură, coboară în inima părinţilor într-o lacrimă de vis, creşte în pântecele mamei ca pâinea dată coacerii, frământată în lacrimi de răbdare şi durere, speranţă şi împlinire. Copilăria rămâne acolo unde este dorită. Rămâne acolo unde fluturii sunt cei mai coloraţi, unde verdele ierbii este mai verde decât în oricare altă parte şi unde dragostea pură şi adevărată nu dispare niciodată.
De 1 iunie, ziua lor, împreună cu copiii de la Grădiniţa Fundoaia din localitatea vecină, Sărmaş,  am organizat o vizită la Grădiniţa Platoneşti. Ne-am străduit împreună cu doamnele educatoare Roşca Lenuţa Cristina (Grădiniţa Fundoaia) şi Stan Camelia Maria (Grădiniţa Platoneşti) să le facem ziua frumoasă, să-i facem să se bucure de fiecare clipă petrecută impreună. Este bine ştiut faptul că cei mici se împrietenesc foarte repede. Aşa s-a întâmplat şi cu copiii noştri. Au legat prietenii frumoase. Am început ziua prin a ne cunoaşte. Am socializat prin intermediul jocului - acest joc care deschide toate uşile închise cu 1000 de lacăte. Jocul ştie să facă minuni la această vârstă! Totul a decurs frumos cu multă voie bună, dans, multă, multă ciocolată - azi toată lumea a avut voie.





1 Iunie este ziua ta si a tuturor copiilor, bucură-te de ea! Vă doresc o copilărie fericită, lipsită de griji!
LA MULŢI ANI, COPILE DRAG!
Educatoare: Ana-Aurelia Rotaru




             ULTIMUL CLOPOȚEL 2016, la Licul „Miron Cristea”
                     Festivitatea din 3 iunie 2016        


Stimați invitați,
stimați colegi,
dragi absolvenți,
dragi elevi!

A venit ziua despărțirii claselor a XII-a A și a XIII-a seral de cursuri, de școală la acest nivel. Majoritatea v-ați pregătit intens pentru acest moment de bilanț, dar mai ales pentru etapa ce urmează: examenele de absolvire, admiterea și, mai presus de toate, examenele vieții. Noi Vă felicităm pentru performanța de a Vă fi achitat de toate sarcinile școlare, dar mai ales pentru faptul că sunteți  maturi, că sunteți  pregătiți pentru viață. Ați tratat cu seriozitate pregătirea școlară, punând o temelie trainică edificiului carierei, muncii și vieții voastre. Vă dorim succes în continuare. Să Vă dea Dumnezeu sănătate, ambiție și tărie să Vă depășiți mentorii.
La Ultimul clopoțel 2016 se prezintă în fața noastră 13 absolvenți ai clasei a XII-a A, diriginte d-l prof. Ilyes Elemer și 36 de absolvenți ai clasei a XIII-a curs seral, diriginte d-l prof. Popa Cristian. Îi felicităm și aplaudăm strădaniile tuturor acelora care prin efortul  lor au contribuit la educarea și formarea  Promoției 2016, a 41-a promoție a Liceului din Subcetate. Felicitări!
Dragi absolvenți! În cei doisprezece-treisprezece ani, ne-ați încântat cu inocența copilăriei, cu vigoarea adolescenței și a tinereții, ne-ați dovedit că lumea și viața sunt frumoase și merită prețuite, merită respectate. În  numele celor de la catedre, în numele celor de-acasă, Vă mulțumim că existați ca un dar al vieții noastre, ca o continuare a vieții noastre. Părinți și dascăli am depus eforturi considerabile pentru ca voi să Vă formați, să înfloriți, să progresați, să duceți mai departe destinele acestui neam. Vă fie destinul propriu luminat de împliniri în drumul vostru prin viață. Ne-am convins de faptul că parcursul  până la această etapă nu a fost ușor, mai ales pentru cei care ați muncit și învățat simultan, iar efortul vostru a fost unul suplimentar. Cu toții aveți un mare potențial și prin muncă susținută, consecventă, mai bine organizată veți obține rezultate dorite.
Recunoștința noastră se îndreaptă către dascălii care V-au modelat, către diriginții Ilyes Elemer și Popa Cristian. Recunoștința noastră se îndreaptă către Dvs., stimați părinți și bunici, că i-ați sprijinit și-i veți susține în continuare.
Dragi absolvenți, împletim azi bucuria, satisfacția reușitei cu tristețea despărțirii. Azi Vă luați zborul în viață și unii n-aveți aripi destul de puternice.  Școala V-a pregătit pentru viață, dar nu Vă poate oferi răspunsuri și rezolvări la toate problemele, la toate încercările acesteia. Abia în viață veți pricepe ce n-ați priceput în școală, veți prețui și ce n-ați prețuit în anii de școală. Vă suntem alături acum, Vă vom fi alături și în anii care vor urma.
Dragi absolvenți, Vă dorim sănătate și putere în continuare să puteți face față cu succes examenelor care Vă așteaptă: bacalaureatul, admiterea într-o instituția superioară și, mai ales, viața, cariera, profesia. Fiți harnici și cuminți, aveți încredere în puterile voastre și sigur veți răzbi! Fiți fermi, hotărâți, nu ezitați, nu acceptați compromisuri. Veți câștiga respectul de sine și respectul colaboratorilor Dvs.
 Vă felicităm, dragi absolvenți! Vă felicităm, stimați părinți! Vă felicităm, stimați dascăli! Dumnezeu să Vă ocrotească pe Voi și familiile voastre de boli și de necazuri, să Vă dea putere să treceți peste toate greutățile, peste toate încercările vieții!
  Director adj. prof. Ioan Cutlac



Dragi absolvenți!

Mesajul de azi este unul deosebit pentru voi. Azi e ziua când visurile voastre încep să devină realitate. „Visurile noastre devin realitate, dacă avem curajul de a le urma...” – spunea Walt Disney.
Menține-ți visele vii! Acumulează tot ce îți cere credința și încrederea în tine, viziunea, munca, hotărârea, dedicația. Amintește-ți că orice lucru este posibil pentru cei care cred în el, cred în ei.
Vezi lucruri care se întâmplă și te întrebi „De ce?”... Voi, însă, să visați la lucruri care nu s-au întâmplat vreodată și să vă întrebați „De ce nu ?!”...Viața voastră va fi plină de provocări. Deveniți încrâncenați în a le rezolva! Țelul vostru trebuie să constituie o provocare. Nu încetați niciodată în lupta voastră pentru a vă atinge scopurile, dar nu călcând peste cadavre, ci trecând frumos, semeț, cu tact și răbdare peste valuri. Nu uitați să lăsați loc de bună-ziua în drumul vostru în urcare, ca atunci când veți coborî să aibă cine să vă răspundă. Fiți răbdători, căci răbdarea noastră va realiza mai mult decât forța noastră. Reușita are secrete. Iată câteva:
Privește în ansamblu, pe termen lung! Este foarte important să acționezi, gândindu-te pe termen lung, în perspectivă, să iei în considerare anumiți factori  și să nu acționezi doar după instinct. Ai rațiune – folosește-o!
Ai încredere în tine! Stima de sine și încrederea în propria persoană reprezintă cărămizile ce stau la baza unei reușite. Dacă ai încredere în tine și te respecți îndeajuns, vei primi mai multă încredere și apreciere din partea celor din jur.
Fii optimist! E imposibil să reușești într-o anumită direcție dacă nu pleci la drum cu entuziasm, cu gânduri pozitive și cu zâmbete pe buze. Entuziasmul este un motor ce îți oferă energia să parcurgi toți pașii necesari reușitei cu mai multă ușurință.
Ai eșuat! Ia-o de la capăt!  Orice reușită are la bază un eșec...Majoritatea celor care au cunoscut succesul, s-au confruntat mai întâi cu cel puțin un eșec...Așadar, treci peste orice eșec sau greșeală, învață din ele, mergi mai departe cu capul sus și du-ți la bun sfârșit lucrarea începută. Din nou și din nou, cu același entuziasm!
Dragii mei, vă doresc ca aceste cuvinte să vă fie utile, iar exemplele pozitive care v-au înconjurat în anii de școală să vă fie călăuze. SUCCES!

                                              Cu drag, Consilier educativ,
                                        prof. Claudia Magdalena Ardelean


au modelat, către diriginții Ilyes Elemer și Popa Cristian.  al dorinței

 

Niciun comentariu: