sâmbătă, 18 iunie 2016

Întâlnirea absolvenților de liceu după 25 de ani și 45 de ani


 Întâlnirea absolvenților de liceu după 25 de ani -17 iun. 2016, Subcetate
 

Stimați invitați, 
stimate cadre didactice, 
dragi absolvenți, 
dragi elevi!
Școala noastră a îmbrăcat și azi strai festiv, strai de sărbătoare -  termină cursurile elevii clasei a VIII-a, Promoția 2016, și avem deosebita onoare și plăcere să-i salutăm azi în mijlocul nostru pe absolvenții Promoției 1990-1991, la 25 de ani de la terminarea liceului. Îi felicităm și aplaudăm inițiativa foștilor absolvenți care au reușit să se reîntâlnească, iată, după un sfert de secol de experiență de viață, de confruntare cu realitățile existențiale.
În numele conducerii actuale a Liceului „Miron Cristea” din Subcetate, permiteți-mi să Vă urez Bine ați revenit, domnule director Dumitru Țepeluș, bine ați revenit, doamna directoare Rodica Rizea, bine ați revenit, doamna dirigintă Elena Cotfas, bine ați revenit, stimate doamne profesoare, stimați domni profesori, bine ați revenit, dragi absolvenți ai Generației 1987-1991. Vă felicităm și vă suntem recunoscători că ne onorați cu prezența în aceste momente festive.
Dragi absolvenți ai clasei a VIII-a, finalizați un ciclu și ne-am bucura dacă după sesiunea de admitere ați continua studiile liceale tot la Liceul „Miron Cristea” din Subcetate. Și absolvenții promoției de acum 25 de ani sunt exemple vii, reale, autentice că la școala din Subcetate au pus temelie trainică carierei și vieții oameni remarcabili care au înțeles că școala e peste tot la fel, iar succesul e favorizat mai ales de pasiunea, de dăruirea, de consecvența cu care abordezi educația, învățătura, științele, artele, sporturile. Câtă pasiune, câtă dăruire, câtă jertfă, cât sacrificiu, - atâta succes, atâta reușită!
Dragi absolvenți ai Promoției 1991, Vă mulțumim că V-ați adus aminte de noi, de anii de școală, că ați făcut posibilă rememorarea unui crâmpei din viața Dvs. de elevi și a noastră de dascăli. Recunoștința este reciprocă. Ne-ați impulsionat cu hărnicia și cumințenia voastră, cu setea voastră de cunoaștere, cu dorința de afirmare, cu dorința de a participa la toate activitățile, la toate competițiile, la toate confruntările și de a ocupa, în final, locuri fruntașe. Ne bucurăm că ați păstrat ștacheta performanței la fel de sus și în viață, și în carieră.
Dragi absolvenți ai Promoției 1991, Vă felicităm pentru reușitele voastre, Vă admirăm pentru dârzenia cu care înfruntați obstacolele din viața voastră, rezolvați problemele vieții, ale familiei, ale comunității, ale societății. Sunteți oameni realizați, aveți familii minunate. Unii dintre copiii voștri sunt și ei elevii noștri și recunoaștem în ei aceeași dăruire, aceeași hărnicie, aceeași dorință de afirmare. Poate, peste ani, numele unora să ne mai scape, dar Vă recunoaștem în strălucirea minții, a răspunsurilor și în strălucirea ochișorilor copiilor voștri. Le dorim multă sănătate și să aveți numai bucurii de pe urma lor!
Dragi absolvenți ai clasei a VIII-a, dragi absolvenți de acum 25 de ani, Vă felicităm și Vă dorim numai bine. Absolvenților clasei a VIII-a – succes la evaluare și la admitere. Dumnezeu să vă dea sănătate, vouă și familiilor voastre. Să nu uitați vreodată că la școala din Subcetate aveți locuri demult rezervate nu numai în matricole, în cataloage, pe tablouri, cât mai ales în sufletele noastre, în inimile elevilor și ale dascălilor. Felicitări!
17 iunie 2016                                        
        Director adjunct, prof. Ioan Cutlac

Stimați invitați,

stimați profesori,

dragi elevi,

dragi absolvenți!

Permiteți-mi să mă alătur felicitărilor adresate absolvenților clasei a VIII-a și absolvenților de liceu din vara anului 1991. Mă simt onorată și îmi face o mare plăcere să mă adresez absolvenților mei de acum două decenii și jumătate, în calitate de dirigintă. Mulțumesc  celor care au contribuit la încununarea acestui eveniment important din viața noastră și din viața Școlii din Subcetate. Mulțumesc  celor care au făcut eforturi  de a se reîntâlni cu foștii colegi, cu foștii dascăli.

Școala la începutul anilor 90 experimenta reforme, ca toată societatea...Noi am primit schimbările cu înțelegere și cu înțelepciune, străduindu-ne să nu neglijăm învățătura, munca conștiincioasă și sistematică. Am respectat libertatea, reformele și dreptul la greve, dar am înțeles și noi, dascălii, și voi, elevii, că nimeni nu va munci, nimeni nu va învăța în locul nostru și că efortul acesta e individual, personal. Ajutați și de părinți, cărora le mulțumim, am reușit să ne mobilizăm, să ne organizăm și să ne responsabilizăm pregătirea. Realitățile vieții au dovedit că am procedat corect și azi nu avem ce ne reproșa.  

Dragi absolvenți de acum 25 de ani, sunteți a doua generație după 1989, încă o generație în care am investit, cu toată dragostea și responsabilitatea, nu numai știința noastră, priceperea noastră, ci și o parte din viața și din sufletul nostru. Erați o clasă numeroasă cu elevi eminenți. Ne-am pus mari speranțe în Voi, în viitorul vostru, și viața a dovedit că eforturile noastre, ale dascălilor, și ale voastre au fost încununate de succes. Ați plecat în viață, în vara anului 1991, plini de încredere, plini de energie, de speranțe și de vise și n-ați precupețit eforturi în a Vi le împlini. În toți acești ani am fost alături de Voi, V-am admirat și Vă admirăm pentru toate realizările voastre. Azi, la 25 de ani/la un sfert de veac de la absolvire sunteți oameni realizați, specialiști apreciați și respectați, buni cetățeni, părinți minunați. Vă felicităm și Vă dorim succes în continuare!

Dragi absolvenți ai Promoției 1991, sunteți modele pentru multe generații de elevi care se succedă la Liceul din Subcetate și Vă suntem recunoscători că purtați cu cinste, prin țară și prin lume, emblema școlii noastre. Viața, destinul Vă poartă pașii prin țară, prin lume, dar păstrați vii în amintirile voastre crâmpeie din anii de adolescență, din anii de liceu. Ne simțim onorați că printre acestea se regăsesc și chipurile noastre, ale dascălilor voștri. Dragi absolvenți, permiteți-mi să le mulțumesc și eu colegilor mei pentru tot ce au făcut, în anii de școală, pentru ca germenii de vise, aspirații, dorințe plantați în anii de școală și răsădiți în viață, să fructifice, să rodească.
Dragi absolvenți ai clasei a VIII-a, am înțeles că sunteți pe cât de puțini, pe atât de buni! Vă felicit și Vă doresc succes la examene și la admitere.
Dragi absolvenți de odinioară, ne bucurăm că ați revenit la școală și măcar pentru câteva ore. Vă mulțumim că onorați școala pe care ați absolvit-o, Vă mulțumim că ne răscoliți amintirile. Astăzi, alături de Voi, ne simțim și noi mai tineri, mai împliniți. Vă dorim sănătate și putere să Vă materializați toate dorințele. Dumnezeu să Vă ocrotească viețile, sufletele, mințile și trupurile! Felicitări și să ne întâlnim cu bine și mai des...
Diriginta Promoției 1991, prof. Elena Cotfas

Stimați profesori ,

dragi colegi,

dragi absolvenți!Ne-am adunat astăzi aici pentru a retrăi momentele pline de emoții, pentru a da timpul inapoi. Discursul meu de astăzi stă sub semnul regăsirii ,dar mai ales sub semnul recunoștinței și al iubirii. În numele tuturor colegilor exprim recunoștința și multumirea , dumneavoastra, dascălilor, care în anii de liceu ne-ați îndrumat și insuflat pasiunea de a răsfoi cartea și ați încercat să ne formați ca oameni. Astfel, reușitele noastre se datorează și muncii pe care ați insuflat-o cu grijă în sufletele noastre.

Chiar dacă în acești ani nu mai primim note care să ne judece mai mult sau mai putin obiectiv valoarea, respectul celor din jurul nostru o confirmă și de la dumneavoastra am învățat că respectul se câștigă și nu se impune .

Deși nu suntem toți prezenți la această întâlnire, toți facem parte din ea.

Celor care nu au reușit sa vină, le voi transmite totuși bine v-am regăsit!.

Vouă celor prezenți va spun, bucurați-vă de moment !

Astăzi avem dreptul de a ne cere timpul înapoi, astăzi nisipul din clepsidră se scurge invers!

În urechi aud din nou cântecul care ne-a făcut să simțim ce înseamna sa fii elev, ce înseamnă să iubești, ce înseamnă să trăiești, ce înseamnă să fii liber.

Când vă privesc acum, mă intreb când au trecut atâția ani?. Parcă mai ieri eram in sala de clasă, așteptând să vină domnii profesori; acum stăm în fața dumnealor și le zâmbim cu drag. Odată cu liceul am avut de trecut și examenul maturității, bacalaureatul. Atunci credeam că e cel mai greu examen, si nu a fost așa .Cât de greu ne-a fost să dăm piept cu viața, să alegem omul potrivit care ne va însoți pe drumul vieții, să creștem și să ne educăm copiii. Ei reprezintă adevăratul examen al maturității , confirmându-ne valoarea umană.

Ajungem ,astfel, cu toții la concluzia că ai noștri profesori au trecut examenul maturitații , și l-au promovat cu 10.

Cât de greu este să fii profesor? Greu!

Cât de greu este să fii un bun profesor? Foarte greu.

Cat de greu este să fii diriginte? Cel mai greu.

Lectia de viață ,cum este să fii părinte , de la dumneavoastră am învățat –o , doamna dirigintă! Iubirea, dăruirea, verticalitatea spre o viață deplină.

Ne amintim cu drag de Dvs., scumpii noștri profesori, și vă rămânem recunoscători pentru toți anii frumoși, pentru că ne-ați ajutat să devenim ceea ce suntem.
                   Prof. Elena Covăsan


Stimați invitați, 
dragi colegi,              
           Ne-am spus la revedere într-o zi insorită de iunie. Nu știu dacă obrajii ne erau îmbujorați de soarele arzător sau doar de emoții. Iată-ne din nou împreună pentru a depăna amintiri! Vârsta nu mai are frăgezimea de atunci, însă sufletele ne sunt la fel de entuziasmate.
        Ne-am avântat cu toții în marea numită VIAȚĂ, când liniștită, plină de împliniri și realizări, când tulburată de eșecuri și dezamăgiri. Am gustat din toate câte puțin: necazurile ne-au întărit, împlinirile ne-au construit amintiri frumoase.
Timpul a trecut pe nesimțite. Unele vise ni le-am împlinit, altele își mai asteaptă împlinirea, dar speranțele noastre sunt încă vii în fiecare dintre noi. Cel puțin așa îmi place să cred!
      Din când în când ni se face dor de tot și de toate, de o perioadă demult apusă, dar vie în sufletele noastre: anii de liceu.
Ne bucurăm nespus că astăzi putem răscoli nestingheriți în cufărul cu amintiri păstrat de fiecare dintre noi într-un colțișor al sufletului, dar mai ales că putem spune MULȚUMESC fiecărui dascăl în parte.
       Învățătura și învățamintele dvs., vorbele bune și sfaturile dvs. ne-au fost călăuză peste ani, ne-au făcut să devenim ceea ce suntem astăzi: adulți responsabili, profesioniști, generoși și serioși.
MULȚUMIM D-LOR PROFESORI! Vă dorim sănătate, lumină în suflet și nu uitați că prin mâinile dvs am trecut și noi, generația 1991.
Mulțumim d-nei diridinte Elena Cotfas care ne-a mobilizat pentru a ne reîntâlni astăzi și colegilor implicati în organizare.
          Dragii mei colegi, vă doresc multă sănătate, succes în tot ceea ce faceți și sperăm că această zi va întări legăturile dintre noi!
Educ. Viorica Urzică (Gheorghe)

Întâlnirea absolvenților de liceu după 45 de ani 
21 octombrie 2016, SubcetateNiciun comentariu: