marți, 4 aprilie 2017

Ziua Mamei la Subcetate -cu ocazia Praznicului Bunei Vestiri, 2017

 


Datorită inițiativei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de a desfășura cea de-a șaptea ediție națională „Marșul pentru viață", Parohia Ortodoxă „Sf. Dumitru" și Liceul „Miron Cristea" din Subcetate au organizat, cu ocazia Praznicului Bunei Vestiri în data de 25 martie 2017, un concert de cântări bisericești închinate Maicii Domnului.
Tema "Marșului pentru viață" în acest an este :„Ajută mama și copilul! Ei depind de tine". Această acțiune reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societății contemporane care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%).
În cadrul Sfintei Liturghii, răspunsurile la strană au fost date pe notație psaltică de către un grup de elevi conduși de profesorul Bogdan Ionuț Pulhac.




La finalul slujbei, corul liceului, „Intermezzo", care numără 55 de elevi, pregătit de același profesor și susținut îndeaproape de domnul director Vasile Dobrean, a încântat urechile enoriașilor prezenți cu următoarele cântări: „Preasfântă Născătoare a Domnului Hristos", „Preasfântă Maică și Fecioară", „Sfântă Marie", „O, Măicuță Sfântă" și, în interpretare psaltică, „Fecioara Curată".



Fiecare elev a primit o floare pe care să o dăruiască mamei sale, iar la finalul concertului, Preotul Paroh Marius –Traian Ciubucă, în cuvântul său de învățătură, a vorbit despre relația strânsă dintre mamă și copil, dragostea care îi leagă în viață, urmând modelul iubirii dintre Fecioara Maria și Domnul nostru Iisus Hristos, a evidențiat importanța vieții ca dar al lui Dumnezeu, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei ființe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra.


La șfârșitul programului credincioșii veniți în număr mare au fost plăcut impresionați de eveniment și de implicarea elevilor Liceului „Miron Cristea”, reuniți într-o fotografie realizată de colega lor Ana Alexandra Dobrean.
Text : Bogdan – Ionuț Pulhac, Profesor de Religie

Foto : Ana-Alexandra Dobrean, clasa a XII-a 


REQUIEM de Mikis Theodorakis. 
Spectacol realizat de Opera națională din Cluj-Napoca, dirijor: ADRIAN MORAR



Un comentariu:

Doinița-Ana Dobrean spunea...

I. MORAR:
Din blogul acesta palpita un puls intens al D-nelor si D-lor profesori care se apleaca cu daruire prin tot ce fac, pentru ca elevii sa aiba o evolutie completa si complexa si inafara orelor de curs. Toata consideratia pentru manifestarile de frumos: teatru, formatii corale, grupuri de colindatori. Sunt manifestari din viata elevilor care vor lasa amprente profund incrustate in constiina lor spirituala, Vor fi motive de aducere aminte, cu emotie, de-a lungul intregii lor vieti.