joi, 20 aprilie 2017

Elevii Liceului „Miron Cristea” la Festivalul-concurs de Teatru Şcolar, ediţia 2017.


În săptămâna 03-07 aprilie 2017, Casa de Cultură din municipiului Topliţa a găzduit Festivalul-concurs de Teatru Şcolar, ediţia 2017.
Scopul acestui festival a fost stimularea creativităţii, a dezinvolturii în exprimare, a inovaţiei şi a imaginaţiei elevilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal.
Și la ediţia din acest an a participat trupa de teatru   „GaudiumArt ” a Liceului „Miron Cristea” din Subcetate , alaturi de elevi de la trei instituţii de învăţământ din Toplita: Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială „Sf. Ilie”, Liceul Teoretic „O. C. Tăslăuanu”.
Festivalul a fost structurat pe categorii de vârste, în trei secțiuni (clasele I-IV, V-VIII și IX-XII).
Din punct de vedere repertorial, preferințele s-au îndreptat fie spre scrieri clasice din Ion Creangă (Soacra cu trei nurori, La Calul Bălan), I. L. Caragiale (Justiție), Al. Kirițescu (Gaițele), Ion Băieșu (Autorul, autoarea e în sală), Mihail Sebastian (Steaua fără nume), fie spre scrieri contemporane din Mircea Sântimbreanu (Portreul colegei de bancă).
Trupa de teatru   „GaudiumArt ” a Liceului „Miron Cristea” din Subcetate, îndrumată de prof. Daniela Buzilă, a participat la festival la secțiunea gimnaziu cu piesa de teatru „Gaițele”, scrisă de Al. Kirițescu, piesă care  a obținut Premiul II, iar la secțiunea liceu, cu piesa de teatru „Steaua fără nume” scrisă de Mihail Sebastian, piesă care a obținut Premiul I, Premiul de originalitate și Premiul pentru cea mai bună regie.
De asemenea, Premiul pentru cea mai bună actriță i-a revenit elevei Cotfas Lorena –clasa a X-a, pentru rolul profesoarei Cucu din piesa ”Steaua fara nume”, iar elevului Straia Matei, clasa a X-a, i-a revenit Premiul  pentru cel mai bun actor prin rolul profesorului Miroiu  din aceeași piesă.

Piesa de teatru Gaițele” de Al. Kirițescu a fost pusă in scenă de urmatorii elevi: Oană Iasmina, clasa a VIII-a: Aneta Duduleanu;  Dobrean Mirabela, clasa a VIII-a: Zoica; Ţifrea Monica, clasa a VIII-a: Lena; Ilisan Roxana, clasa a VIII-a: Colette; Moldovan Viorel,  clasa a X-a Filo: Ianache; Morar Andreea, clasa a VIII-a , Vanda; Iozof Mirela, clasa a VIII-a: Servitoarea Fraila; Bajka Dana, clasa a VIII-a: Servitoarea Zamfira.




Piesa de teatru Steaua fără nume” de M. Sebastian a fost pusă în scenă de urmatorii elevi: Straia Matei, clasa a X-a: Profesorul Miroiu;  Patka Andrea, clasa a X-a: Necunoscuta/ Mona; Cotfas Lorena, clasa a X-a: Profesoara Cucu; Doța Ioana, clasa a IX-a: Impegat Ispas; Moldovan Viorel, clasa a X-a: Grig-omul de afaceri; Dragomir Daniela, clasa a IX-a: Eleva Zamfirescu; Ciubucă Gheorghe, clasa a XI-a : Profesorul Udrea; Bot Lavinia, clasa a XII-a: Călătorul Gheorghe; Rusu Orlando, clasa a X-a: Curierul/ Dl Pascu; Ilisan Crina, clasa a X-a: Leanţa-Femeia de serviciu.










Text: prof. DANIELA BUZILĂ
Foto:














Niciun comentariu: