marți, 31 iulie 2018

OLIMPIADA NAȚIONALĂ MEȘTEȘUGURI ARTISTICE TRADIȚIONALE 2018


   În data de 30.05.2018 la Cercul Militar din M-Ciuc a avut loc Olimpiada Națională „Meșteșuguri artistice tradiționale" - faza județeană.
Elevii  Liceului ,, Miron Cristea" participanți, coordonați de prof. Pulhac Bogdan-Ionuț și prof. Buzilă Daniela au obținut următoarele rezultate:

1. BORDEA PAUL (CL.XII) - Locul 1

2. BACIU MALINA (CL. XII) - Locul 1

3. VASS BRANDUSA (CL.XII) - Locul 2
4. DOBREAN GABRIELA (CL. XI) - Locul 1
5. COTEA BIANCA (CL. XI) - Locul 1
6. DRIMUȘ BIANCA (CL. XI) - Locul 3
7. COTFAS LORENA (CL.XI) - Locul 1
8. PATKA ANDREA (CL.XI) - Locul 3
9. DOTA IOANA (CL. X) - Locul 2
10. BAJKO DANA (CL. IX) - Locul 1
11. DOBREAN MIRABELA (CL. IX) - Locul 2
12. MORAR ANDREEA (CL. IX) - Locul 3
13. IOZOF MIRELA (CL. IX) - Locul 2
14. ILISAN ROXANA (CL. IX) - Locul 1
15. ȚIFREA MONICA (CL. IX) - Locul 2
16. URZICĂ ADINA (CL. VI) - Locul 2


   Menționăm că în cadrul aceluiași eveniment, elevii de la Liceul „Miron Cristea” din Subcetate, îndrumați de prof, Pulhac Bogdan, membru în Grupul de Muzică Bizantină ANASTASIOS din Tg. Mureș, au susținut un concert cu următoarele piese:

1. Împărate ceresc - Glas 6

2. Transilvanie frumosă
3. Cand a fost să moară Ștefan
4. Avem o țară sfântă!
   Felicitări elevilor Cercului de pictură „Sfântul Evanghelist Luca" pentru munca depusă și domnilor directori  Vasile Dobrean și dir. adj. Anișoara  Balog pentru atenția și susținerea deosebită în realizarea proiectului!

La etapa națională a concursului, au participat elevele DANA BAJKO și MIRABELA DOBREAN.
„Timp de 5 zile, în perioada 24-30 iulie 2018, am participat la Olimpiada Națională Meșteșuguri Artistice și Tradiționale, la secția pictat icoane pe sticlă. Olimpiada s-a desfășurat la Sibiu, la Muzeul Satului ASTRA din Dumbrava Sibiului, in aer liber.
Ediția din acest an a reunit 260 de participanți, din 32 de județe ale țării, inclusiv Sibiu și municipiul București, dar și din străinătate, respectiv Mexic, Bulgaria, Republica Moldova, R.P. China.
Tema aleasă de mine a fost Nașterea Domnului, care ne-a adus la sfârșitul competiției locul lll. La acest eveniment am ales să ne reprezentăm zona noastră prin portul specific acestuia. În aceste zile am avut parte de multe amintiri plăcute, am legat prietenii și am descoperit o parte din Romania.
Mulțumim tuturor celor care s-au implicat și ne-au încurajat pentru că această participare la olimpiadă să fie posibilă.” Dana Bajko
„Am participat la OLIMPIADA MEȘTEȘUGURI ARTISTICE TRADIȚIONALE, la secțiunea pictat pe sticlă. Eu am pictat NAȘTEREA DOMNULUI. Am reușit să obțin locul III, după destul efort. În fiecare zi am pictat aproximativ 8 ore.
Din județul Harghita au participat 6 elevi. Mă bucur că am participat la olimpiadă fiindcă am rămas cu amintiri foarte frumoase și cu prieteni noi.
Mirabela DobreanNiciun comentariu: