joi, 11 iunie 2015

ABSOLVENȚII DE GIMNAZIU și ȘCOALĂ PRIMARĂ - 2015

1. CLASA a VIII-aULTIMA ZI DE ȘCOALĂ: 12 iunie 2015
Onorata asistență,
stimați dascăli, stimate diriginte,
dragi absolvenți ai clasei a VIII-a - Promoția 2015,
dragi elevi!
Dragi absolvenți ai clasei a VIII-a, azi finalizați cursurile ciclului gimnazial, o altă treaptă în viața de școlar, în cazul vostru la fel de solidă ca cea din primar. Sunteți două clase harnice, elevi bine pregătiți, cu rezultate remarcabile atât la activități curriculare, cât și extrașcolare și extracurriculare, mai ales la olimpiade pe obiecte, la cele cultural-artistice și turistice. La baza acestor rezultate meritorii stă o muncă sistematică, învățătură susținută, profundă, care a necesitat sacrificii și timp răpit copilăriei voastre. Noi și colegii voștri mai mari și mai mici vă felicităm că ați ajuns aici, că ați obținut rezultate frumoase și vă asigurăm că niciun efort al vostru nu va rămâne necuantificat și nerăsplătit. Continuați să munciți, să visați, să sperați, iar rezultatele cele frumoase nu vă vor ocoli. Felicităm doamnele diriginte, felicită profesorii care v-au îndrumat.
Am felicitat de Ziua Învățătorului pe toți slujitorii și învățăceii școlii. Dați-mi voie azi s-o felicit în mod special pe doamna învățătoare Melania Dinu. Se aliniază în fața noastră, ca într-o conjunctură astrală, trei promoții, trei generații conduse de doamna învățătoare Melania Dinu, fiecare cu rezultate deosebite: Vinerea trecută ne-am despărțit de clasa a XII-a, cu 15 premianți și trei medii generale de 10, fără precedent în analele școlii noastre. Cu câte două medii de 10 am mai avut în 2001 și în 2007. Absolvenții clasei a XII-a au fost în primar elevii doamnei învățătoare Melania Dinu, iar în gimnaziu și liceu i-a condus doamna dirigintă Ionela Popa. Absolvenții de față au fost pregătiți în ciclul primar tot de doamna învățătoare Melania Dinu și veți urmări imediat premiile oferite de doamnele diriginte Ramona Moldovan și Sanda Vodă. Actuala clasă a IV-a s-a remarcat deja prin rezultatele obținute la diferite concursuri, la Evaluare Națională, iar peste o săptămână se anunță o pleiadă de premianți și la această clasă. Doamnă învățătoare Melania Dinu, Vă felicităm călduros, din toată inima, pentru aceste rezultate remarcabile și Vă dorim sănătate, putere de muncă, ca de grija dumneavoastră, de harul dumneavoastră, de lumina dumneavoastră să beneficieze cât mai multe generații de elevi.
Stimați colegi, dacă tot a crescut PIB-ul, iar investiția în educație ar trebui să fie prioritară și foarte importantă, să dezvoltăm măcar pentru această generație și cele următoare un sistem de educație modern și eficient, care să ofere copiilor acestei țări un viitor mai bun, iar nouă, dascălilor, să ne aducă satisfacție, demnitate și împlinire profesională. În virtutea noilor orientări din învățământul european, trebuie să creștem interesul elevilor noștri pentru programare/coding. În prezent, aproape 20 de țări au integrat programarea în școli sau intenționează s-o facă prin programa școlară. În IT oferta de locuri de muncă e mare și se plătește decent, chiar aici în țară…Ar fi acesta un motiv demn de luat în calcul pentru orientarea în cariera absolvenților de azi.
Dragi absolvenți ai clasei a VIII-a, finalizarea cu succes a profilului de matematică-informatică deschide accesul spre 80 % din porțile învățământului superior: de informatică, de informatică economică, învățământul economic și toate profilurile de inginerie. Numărul mai mare de ore de informatică, de calculator, înarmează viitorii specialiști cu priceperi și deprinderi, cu competențe de operare pe calculator cerute în orice loc de muncă cât de cât modernizat, automatizat, tehnologizat. Absolvenții  noștri de matematică-informatică onorează și facultățile de filologie, medicină, drept, apărare, ordine publică, administrație publică.
Dragi absolvenți, o parte dintre voi vă îndreptați spre profilul uman, filologic. Este tot o perspectivă frumoasă, interesantă, dar să nu decideți cu impresia falsă că la filologie se muncește mai puțin, că s-ar lua bacalaureatul mai ușor sau că se intră mai ușor la anumite facultăți. Nici pe departe! Efortul intelectual și timpul consacrat pregătirii sunt comparabile cu cele de la matematică-informatică, doar obiectele de învățământ și orele de predare, uneori natura activității, diferă. Mai simplu, unii rezolvă mii de probleme, alții citesc mii de pagini (de lectură și bibliografie critică), unii compun/propun mii de probleme, ceilalți creează/scriu mii de pagini de eseu, compunere sau operă. Dar suntem convinși că aspectele specifice le-ați abordat cu doamnele diriginte, cu doamna consilier educativ, cu doamna psiholog.
Ciclul care urmează, cel liceal, e tot o treaptă în pregătirea voastră, pentru nivelul superior, cel universitar și postliceal. Până acum ați fost harnici, v-ați pregătit și ați învățat cum ați putut, uneori cum și cât ați vrut sau n-ați vrut… .De-acum întrecerea e din ce în ce mai acerbă și veți întâlni concurenți din ce în ce mai bine pregătiți.Ca să câștigați, trebuie să fiți mai buni ca doi, trei sau chiar mai mulți dintre ei. Câștigă doar cei cu merite reale, cei care învață cu seriozitate, își pregătesc conștiincios admiterea, examenele. Ne dorim ca voi să fiți învingătorii!
Dragi absolvenți ai clasei a VIII-a, Promoția 2015, în perspectiva imediată aveți de depășit două obstacole: Evaluarea Națională și admiterea la liceu. Noi vă dorim sănătate, succes la examene, noroc în viață și tot ce o să vă doriți voi să vi se și împlinească. Cu pregătirea de care dați dovadă, cu norocul care vă însoțește, noi sperăm că eforturile voastre consecvente de până acum vor fi încununate de succes. Mulțumim părinților și dascălilor voștri pentru tot ce au făcut, fac și vor face pentru voi. Eforturile lor multiple și conjugate sunt tot atâtea dovezi de iubire, de respect și de responsabilitate. Le sunteți datori, suntem siguri că nu-i veți dezamăgi!
        Director adjunct, prof. Ioan Cutlac Doamnelor profesoare și domnilor profesori,
Iubiți părinți,
Dragi colegi!

Iată-ne la sfârșit de gimnaziu, cu perspectiva unui nou început! Suntem emoționați, dar optimiști! Cu entuziasmul nostru tineresc, cu sârguință și curaj vom răzbi în confruntarea cu examenul de capacitate și în parcurgerea anilor de liceu!
Emoțiile de acum le-aș compara cu cele trăite în prima zi de școală.
Mulțumesc doamna învățătoare Melania Dinu pentru grija pe care ne-ați purtat-o, pentru răbdarea cu care ne-ați ajutat să ne cunoaștem, să performăm în funcție de înclinațiile fiecăruia, să ne bucurăm de vârsta copilăriei, jucându-ne, dar și să apreciem că munca este necesară. Rolul greierului din fabula „Greierele și furnica”, pe care eu l-am interpretat, m-a convins că munca/învățătura îți oferă bucurii fără seamăn. Doamna învățătoare, ne-ați învățat să apreciem și să respectăm prietenia, să fim buni colegi, să nu fim egoiști, nici invidioși. Și așa am rămas și în gimnaziu. Cu prietenie i-am primit în clasa a V-a pe colegii veniți de la școlile din Călnaci, Filpea și Hodoșa. Doresc ca prieteniile sincere și dezinteresate din anii copilăriei să le păstrăm și în anii de liceu, și toată viața.
Mulțumesc, doamna învățătoare, pentru că m-ați convins să perseverez a scrie cu mâna dreaptă. 
Ne-am atașat repede și de doamna dirigintă. Vă mulțumim, doamna profesoară Sanda Vodă, diriginta noastră, pentru căldura și iubirea cu care ne-ați ocrotit, ne-ați educat, încurajat și înțeles.
Vreau să adresez un „mulțumesc” fiecărui profesor în parte. Ne-ați trezit curiozitatea și ne-ați îndrumat spre un anume domeniu al cunoașterii, ne-ați impulsionat gândirea și ne-ați îndrumat spre miracolul de a pune gândurile/ideile în cuvinte! Câți profesori, atâtea persoane, atâtea caractere, atâtea modele – o lume! Vă mulțumim pentru dăruirea și dragostea cu care v-ați străduit să ne călăuziți spre lumină.
Domnilor profesori, vă asigur de tot respectul meu/ al nostru, al absolvenților de gimnaziu.
Mulțumim părinților, bunicilor și celor care ne sunt alături, dăruindu-ne zi de zi frânturi din sufletul și viața lor, totul, din iubire necondiționată. Vă iubim și vă vom fi veșnic recunoscători. Ce dar mai de preț vă putem oferi decât bucuriile și iubirea noastră?!
Dragi colegi, fie ca prieteniile noastre, dacă adevărate sunt, să rămână eterne! Aurel-Dan Dobrean,  clasa a VIII-a B      Stimati profesori si invitati,
dragi parinti si colegi!

      As dori sa multumesc cadrelor didactice si parintilor pentru faptul ca in acesti 8 ani de zile ne-au indrumat si ne-au ajutat sa ne alegem propriul drum in viata
      Ne aflam in fata unui moment de sfarsit , dar si de un nou inceput, un moment in care noi porti ni se deschid, in care o noua viata ne asteapta. Este punctul final a 4 ani de gimnaziu, a 4 ani de cunoastere.
      Pot asemana acesti 4 ani cu un val , un val al timpului care te loveste puternic, te rastoarna in toate partile si ai vrea sa ajungi la mal , dar in momentul in care reusesti acest lucru , uiti tot si iti mai doresti o calatorie cu valul. Pentru acest val sunteti responsabili dumneavoastra , profesorii si doamnele diriginte  , care ati agitat marile cu teste si teme care mai de care , ne-ati suierat definitii si teoreme in cap , si ne-ati transformat din juniori , in innotatori de prima clasa. Va multumim dragi profesori, ca ne-ati invatat sa abordam viata cu seriozitate si incredere in fortele proprii.
      Una din persoanele careia trebuie sa-i multumim este doamna invatatoare , Melania Dinu. Eu una ii multumesc pentru ca mi-a deschis orizonturile si m-a facut sa privesc lucrurile dincolo de aspectul lor monoton si sa incep sa fac imposibilul , sa ma depasesc pe mine. Toate acestea pentru a ajunge in timp sa tind catre perfectiune.
      Cu aceasta ocazie , vreau sa va multumesc dragi colegi , parinti , bunici sau alte persoane apropiate care mi-ati influentat intr-un fel sau altul viata de scolar
      Doamnelor diriginte , Sanda Voda si Moldovan Ramona, incep prin a va multumi pentru sprijinul si atentia dumneavoastra pe care ati aratat-o fata de noi pe parcursul anilor in care ne-ati fost diriginte. Pentru mine personal ati fost un exemplu pe care nu pot sa il uit! Am avut atat de multe lucruri de invatat de la dumneavoastra, v-am admirat cumva in taina pentru toata energia , exigenta , corectitudinea, si personaliatatea puternica de care ati dat dovada, pentru faptul ca ati vrut sa ne cunoasteti, pentru faptul ca nu ne-ati dat voie sa imbatranim intr-o banca in care eram “condamnati “sa stam 6 ore pe zi, si pentru ca ne-ati suportat ifosele de adolescenti necopti, uneori obraznici, alteori “prea ” destepti pentru secolul acesta, si prea grabiti, nu stim nici noi unde. Va multumesc pentru lectiile de viata, pentru daruirea si implicarea de care ati dat dovada , si nu o luati ca pe o cascada de complimente ieftine, ci ca pe o pagina de apreciere a efortului de a ne indruma pasii in  acesti 4 ani.
      As dori sa multumesc, atat din partea clasei cat si din partea parintilor , domnului profesor de matematica si doamnei profesoare de romana pentru orele suplimentare pe care au dorit sa le faca alaturi noi pentru a avea rezultate cat mai bune la examen.
      Va multumesc mult pentru acesti ani superbi si nu uitati, prieteni, sa va lasati luati de val, de cel al liceului, iar daca ati simtit ca a lipsit ceva in cel al gimnaziului, daca nu a fost pe alocuri destul de sarat, umpleti acel gol in anii urmatori. Nu va fie frica sa fiti ceea ce vreti sa fiti!
Mult spor in viata si la examene!
Va multumesc! Gabriela Dobrean, clasa a VIII-a AGÂNDURI ALE ABSOLVENȚILOR DE GIMNAZIU

CLASA a VIII-a A

Diriginte prof. Ramona Moldovan   Îmi amintesc de emoțiile începutului ciclului gimnazial la această școală și de toți cei patru ani frumoși din viața mea. Mulțumesc profesorilor pentru că ne-au îndrumat să pătrundem în domenii noi ale cunoașterii umane și le cer scuze dacă i-am supărat.
     Mulțumesc colegilor pentru momentele frumoase petrecute împreună.
    Nu în ultimul rând, mulțumesc doamnelor diriginte Sanda Vodă și Ramona Moldovan pentru că ne-au îndrumat pe calea cea bună, spunându-ne care este cheia reușitei în viață: munca, perseverența și să înfrunți orice încercare cu fruntea sus.
   Mult succes colegilor de clasă și de școală! Cosmin Bălaj

  În aceste momente trăiesc sentimente de tristețe și de bucurie, tristețea sfârșitului minunaților ani de gimnaziu și bucuria, curiozitatea unui nou început.
Mulțumesc doamnei învățătoare, domnilor profesori pentru tot ce ne-au învățat, pentru răbdarea cu care ne-au răbdat zburdălniciile noastre copilărești. Mulțumim dirigintelor noastre pentru îndemnurile spre bine, pentru că ne-au îndrumat pașii  în căutarea drumului propriu în viață și pentru că ne-au sprijinit în tot ceea ce am dorit să facem.
   Mulțumesc colegilor care au devenit prietenii mei. Sper caacest moment de sfârșit, când am devenit un întreg, să nu însemne și sfârșitul prieteniei noastre.
Mult succes la examene! Gabriela Dobrean
Îmi vine greu să spun „Rămas bun, clasa a VIII-a!”. Voi rămâne cu amintiri foarte frumoase și amuzante. Mulțumescprofesorilorpentru îndrumarea și ajutorul acordat. Bianca-Claudia Drimuș
Când mă gândesc că am terminat clasa a VIII-a, emoțiile mă copleșesc. Când și cumau trecut anii de gimnaziu?!
Mulțumesc profesorilor pentru încrederea, cunoștințele și sfaturile oferite cu atâta dăruire. Doamnei diriginte îi mulțumesc pentru că mi-a fost aproape când aveam nevoie de un sfat părintesc. O consider a doua mea mamă. O respect și o iubesc.
Am legat multe prietenii în acești ani. Doresc colegilor mei mult succes în continuare. Tuturor, multă sănătate! 
Crina Ilisan
Emoțiile pe care le trăiesc la acest sfârșit de an școlar sunt amplificate de grija examenelor și de nehotărârea în privința căii pe care să o aleg.
Mulțumesc doamnei învățătoare care ne-a fost alături mereu cu grija ei părintească, chiar și în anii de gimnaziu, profesorilor  pentru toate orele de pregătire în afara programului școlar.  Doamnei diriginte, tot respectul meu! Raluca Mureșan
Mulțumesc învățătoarei mele, profesorilor, părinților și doamnei noastre diriginte, în special, fiindcă a fost bună și înțelegătoare cu noi. Îi iubesc foarte mult pe toți. Felicitări și mult succes colegilor mei! Anca Natea

Viitorul nu-l cunoaștem… Am avut colegi minunați. Le doresc baftă și să nu uite momentele frumoase petrecute împreună. Ramona Ometiță

Sun bucuroasă că am terminat cu bine acest an școlar. Mereu cu gândul la examenele care urmează, am muncit mai mult. Ne va fi dor de atâtea momente frumoase petrecute împreună cu colegii mei. Profesorilor le mulțumim că ne-au ajutat și ne-au înțeles. Iuliana Suciu
Doresc să ne revedem la toamnă sănătoși, iar anii de școală care urmează să fie la fel de frumoși. Cătălina VîlcanCLASA a VIII-a B
Diriginte prof. Sanda Vodă
 


    Mi-amintesc cu drag de primii ani de școală, în care doamna învățătoare s-a străduit să ne învețe pe toți să scriem și să citim. Prima propoziție pe care am scris-o a fost „Ana are mere.” Îi mulțumesc frumos.
    În clasa a V-a ne credeam cei mai puternici... Eram o clasă numeroasă. Ne-au venit colegi noi din Hodoșa, Călnaci și Filpea. Ne-am bucurat enorm, dar după doi ani, ne-am despărțit în clase paralele. Așteptam cu nerăbdare pauza să ne întâlnim și să ne spunem cele petrecute în timpul orei. De se întâmpla să facem vreo oră împreună, făceam o zarvă de nepotolit.
Am învățat în acești ani că dacă înveți reușești ceea ce îți dorești și că dacă îi ajuți pe cei din jurul tău, la nevoie vei fi răsplătit. Alexandra Bereț


 Anii de gimnaziu au trecut în zbor, patru ani în care am legat prietenii și am trecut prin multe încercări. Nu regret că am venit din clasa a V-a la acest liceu. Am învățat, schimbând școala, că oriunde mergi poți întâlni noi prieteni și poți aduna amintiri frumoase.
   Mulțumesc colegilor, profesorilor și părinților care mi-au fost alături când am avut nevoie, iar profesorilor, în plus, pentru că m-au îndrumat spre lumea cunoașterii.
   Urez colegilor mei succes la examenele de capacitate și admitere, apoi succes la liceu... și mereu. Bianca Cotea


   Deși mă simțeam minunat la grădiniță, așteptam clasa I. Îmi doream să fiu elevă bună și cuminte. Îmi amintesc când am scris prima pagină cu litera „a”... tata a fotografiat-o.
Îi mulțumesc doamnei învățătoare pentru răbdarea cu noi și pentru învățătura transmisă. 
    În clasa a V-a m-am obișnuit greu, așa că am ales să fiu puțin indiferentă, dar în următorul an a fost grozav. Parcă totul venea de la sine.
Mă bucur că am acești colegi, nu i-așschimba cu alții. La primul nostru „târg de bunătăți” am mâncat noi mai mult decât am vândut și ce bine ne-am distrat!
    Profesorii ne-au învățat multe și le mulțumesc. Anul acesta școlar mi s-apărut puțin mai stresant din cauza examenelor care ne așteaptă. Dar peste câțiva ani vor deveni amintiri plăcute toate aceste momente, cred.
  „Rădăcina este amară, dar fructul este dulce”. (Aristotel) Lorena Cotfas


   Iată-ne la sfârșit de gimnaziu, cu perspectiva unui nou început! Suntem emoționați, dar optimiști! Cu entuziasmul nostru tineresc, cu sârguință și curaj vom răzbi în confruntarea cu examenul de capacitate și în parcurgerea anilor de liceu!
  Nu voi uita strădania doamnei învățătoare și a mea până am învățat să scriu... cu mâna dreaptă. 
De asemenea, îmi amintesc cum doamna învățătoare ne arăta tainele matematicii, căutând mai multe căi de rezolvare a unei probleme, dar care ne conduceau mereu spre același rezultat.
Mi-amintesc de serbările noastre școlare și de faptul că fiecare copil trebuia să facă ceva. La una din ele, eu am fost greiere și am cântat la chitară...
Mi-am făcut mulți prieteni... Dragi colegi, fie ca prieteniile noastre, dacă adevărate sunt, să rămână eterne! Aurel-Dan Dobrean


    Văd mii de petale plutind în aer, iar pe una scrie „clasa a VIII-a  a Liceului „Miron Cristea”... E petala nostră, pe care vântul o duce ca pe cei patru ani petrecuți împreună.
Parcă ieri ne-am despărțit cu ochii în lacrimi de mâna mamei, când am pășit pentru prima datăîn grădiniță. Lumea poveștilor, a cărților e fascinantă! Îmi amintesc cu câte emoții și regrete ne-am despărțit de doamna învățătoare...Chiar dacă profesorii ne-au mai certat câteodată, fie că nu învățam, fie că nu eram atenți la ore, ne-au ajutat să înțelegem, să progresăm, să performăm. Le mulțumesc pentru realizările noastre.
    Ca o poveste au fost toți acești ani petrecuți împreună cu colegii, care ne-au devenit prieteni, cu doamna învățătoare, și cu profesorii, în gimnaziu. Numai bine tututor și succes la examene colegilor!  
    Ana-Maria Lung

    Îmi amintesc de prima zi de școală, când doamna învățătoare Melania Dinu ne-a condus în sala de clasă, unde ne așteptau,pe bănci, abecedarele și cărțile de aritmetică. Cu răbdare și calm, doamna învățătoare m-a ajutat să învăț să scriu , să citesc și să socotesc.
    Mi-amintesc de serbările pe care le pregăteam cu doamna învățătoare. Pentru fiecare găsea rolul potrivit, pentru mine, de obicei, cel de povestitor sau prezentator.
   În gimnaziu, am acumulat noi și noi cunoștințe, am participat la diferite activități și concursuri școlare. Cel mai mult ne distrau „târgurile de bunătăți”, la care mâncam mai mult decât vindeam.
   Mulțumiri și urări de bine și sănătate părinților,profesorilor și colegilor! Florin Țifrea

   
Îmi amintesc cum am lăsat și eu gradinița celor mici și am devenit școlar, cum din clasa a V-a am pășit pentru prima dată în acest liceu. Am găsit copii și profesori extraordinari aici și am învățat multe și bune lucruri.
    Îi mulțumesc doamnei diriginte  pentru tot ce a făcut pentru noi, ca să ne fie nouă bine.

Sunt mândră și bucuroasă că am terminat  clasa a VIII-a și mulțumesc profesorilor și părinților pentru tot ceea ce ni s-a întâmplat minunat în acești ani. Bianca Teslovan


    Timpul a trecut repede...Parcă mai ieri am pășit prima în această școală, în clasa a V-a. Țin minte cât îmi era de frică: de noile discipline, de colegi, de profesori, de doamna dirigintă.Aveam impresia că nu mă voi descurca. Treptat, am reușit să-mi înving temerile și să mă integrez în acest nou colectiv.
    Am avut parte de multe bucurii în acești patru ani. Pot spune că școalaaceasta a devenit a doua mea familie.
Mulțumesc profesorilor , doamnei diriginte, care m-au ajutat să ajung până aici, să nu renunț când nu maipteam, care au știut să fie și exigenți, și blânzi.
   Mulțumesc dragilor mei colegi care m-au ajutat să mă integrez. Suntem o clasă minunată!    Anii de gimnaziu vor rămâne de neuitat.
Mirela Ciubâcă   Parcă nu demult am venit la școalăși iată au trecut opt ani!

În clasa I, școala însemna pentru mine un loc de joacă,iar învățătoarea , ca o mamă,avea grijă de noi. Pe parcurs am înțeles despre ce este vorba într-o școală. Nu voi uita niciodată anii aceștia frumoși și colegii mei. 
Georgiana SuciuSe sfârșește un alt capitol din viața mea: gimnaziul. E un sfârșit, dar și un început…

Amintirile frumoase, clipele minunate, ca și cel mai puțin plăcute, nu o să le uit.

Am legat o mulțime de prietenii și sper să le păstrez.

Urez colegilor meimultă baftă la examen și mult noroc în viață.

Mulțumesc doamnei învățătoare Melania Dinu,carene-a călăuzit primii ani de școală și nu în ultimul rând părinților, care ne-au suportat toate mofturile adolescentine. Adio gimnaziu! Andreea Zămonea   
 Acești patru ani de gimnaziu au fost și pentru mine frumoși,cu note bune și rele, dar cu mulți prieteni.
Îmi doresc să iau examenele și să urmez profilul de liceu propus. Ionuț Ciubîcă


 În anii de gimnaziu mi-am dat seama că e necesar să înveți, că trebuie să mă străduiesc și să am încredere în mine, că nu toți profesorii au  aceeași răbdare...
   Vlad Berț


Anii de gimnaziu au fost cei mai frumoși de până acum: am cunoscut multe persoane, m-am obișnuit să pierd și să câtig… Alexandru Hurubă

   Îi sunt recunoscătoare doamnei învățătoare care m-a învățat cu drag să citesc și să scriu. 
   La începutul clasei a V-a eram entuziasmată, dar și speriată pentru că urma să învățăm discipline noi, cu profesori noi. Le mulțumesc pentru ajutorul care mi l-au dat pentru a răzbi prin anii de gimnaziu.
Sunt mândră că am studiat și voi studia în această școală, alături de colegi minunați. Mihaela Gottfert    Sunt bucuros că sunt elev al acestui liceu. Am venit cu teamă în clasa a V-a, împreună cu mai mulți colegi de la școala din Hodoșa. M-am acomodat repede, fiindcă și noii colegi mi-au devenit prieteni.
   Mulțumesc profesorilor pentru răbdarea pe care au avut-o cu noi, și colegilor pentru prietenia lor. Mult succes la examene! Răzvan Tompea
2. CLASA a IV-a, Înv. Melania Dinu

„Rămas bun, Doamna Învățătoare!”
17 iunie 2015


Domnule primar Rizea Ion,
Domnule director Dobrean Vasile, 
Domnule director Cutlac Ioan, 
Dragi părinți, colegi și dragi elevi!

Rostesc astăzi în fața dumneavoastră numele a cinci elevi din clasa a IV-a mărturisindu-vă că sunt foarte onorată că am fost învățătoarea lor: Ciubucă David-Marius, Comiza Crina, Cotfas Ioana-Maria, Oană Iustin-Emanuel,Vâlcan Andrei.
Dragii mei elevi eu astăzi vă mulțumesc pentru că ați înțeles să renunțați la minge, la tabletă, la telefoane, la jocurile copilăriei și ați ales să petreceți alături de mine foarte multe ore de pregătire la limba română si matematică.
Vă mulțumesc că m-ați ajutat să-mi îndeplinesc arzătoarea dorință de a așeza numele școlii noastre “Liceul Miron-Cristea” – Subcetate în fruntea tuturor liceelor din județ la toate concursurile la care am participat în cei patru ani de școală “Micul Matematician”, “Fii,intelligent la matematică”, “Olimpiada județeană de limba română și matematică” de la Gheorgheni.
Vă mulțumesc pentru faptul că doamna Costin Aurelia organizatoarea olimpiadei le-a spus elevilor dumneaei, atunci când noi am ajuns la “Liceul Sfântul Nicolae” – Gheorgheni: “Aceștia sunt elevii de la Subcetate, de ei trebuie să vă fie frică, doar ei vă pot întrece!
Da, așa s-a și întamplat, în fiecare an, fapt pentru care eu astăzi vă acord cu toată dragostea calificativul EXCELENT pe care-l meritați cu prisosință, pentru întreaga activitate depusă de-a lungul celor patru ani de școală.
        Dragii mei elevi…Călătoria noastră împreună astăzi…s-a terminat!!!
        Eu vă rog să nu uitați nimic din ceea ce am trăit împreună în cei patru ani, emoții, bucurii, tristeți să nu uitați sfaturile mele: să fiți buni, ascultători, la fel de determinați și în călătoria fară mine, alături de profesorii voștri, să fiți la fel de harnici și să nu uitați că mai presus de tot ce s-a întâmplat astăzi aici, e prietenia, iubirea și bunătatea vostră.

Soarele și florile să vă mângâie existența și nu uitați gândiți-vă la mine măcar atunci când “privighetoarea cântă și liliacul e-nflorit”

Cu dragoste,
Învațătoarea voastră Melania Dinu
 


Rămas bun, doamna învățătoare!

Doamna învățătoare, cu lacrimi în ochi vă spunem astăzi că nu vă vom uita niciodată pentru primii pași în viața de școlar. Eram timizi și nu ne găseam locul în acea lume a bastonașelor, a primelor litere și cifre.
Dumneavoastră, cu răbdare, căldură și pricepere ne-ați îndrumat pe calea școlii, cale care la început ni s-a părut anevoioasă și grea. În timp, ne-ați învățat că panta cunoașterii nu este abruptă, că urcând pas cu pas nimic nu pare greu și imposibil.
Ne-ați fost ca o mamă, o a doua mamă și chiar așa v-am respectat si iubit. Ați fost și veți rămâne icoana vie a copilariei noastre.
 Cu drag,  Ioana-Maria Cotfas

Rămas bun, doamna învățătoare!
        Zâmbetul și blândețea dumneavoastră m-au ajutat să pășesc hotărâtă pe drumul învățăturii. Ați fost corectă în aprecieri răsplătindu-mă dupa munca mea.
        Pentru toate acestea doamna învățătoare nu vă voi uita firea blândă și delicată și nu-mi rămâne decât să vă mulțumesc din suflet pentru modul cum m-ați ajutat si m-ați format ca elev și ca om.
        Vă spun rămas bun și vă doresc din toată inima multă sănătate, putere de muncă spre a îndruma și alți școlari pe drumul vieții, dăruindu-le dragostea și înțelegerea dumneavoastră.
        Acum cu lacrimi în ochi vă spunem că nu vă vom uita și promitem să ne purtăm în viață așa cum ne-ați învățat. Promitem să vă vizităm cât vom putea de des, să învățam la fel de bine ca și până acum și să nu vă facem de rușine, oriunde vom merge. Cu drag, Crina Comiza


Rămas bun, doamna învățătoare!
        Au trecut mulți ani de când am făcut primii pași pe poarta școlii și multă vreme de când am primit primul zâmbet al dumneavoastră dragă doamnă învățătoare.
        Cu un suflet cald, cu o voce blândă, ne-ați apropiat de dumneavoastră. Eu eram timid, ați stat mult de vorbă cu mine și m-ați încurajat și susținut. M-ați îndrumat cu blândețe învățându-mă regulile vieții de școlar și primele litere ale alfabetului.
        Îmi amintesc de ziua în care mama a venit la școală să vă întrebe cum să facem pentru ca eu să îmi însușesc scrisul, să fac literele mai mari, mai rotunde, m-ai ordonate. Ați zâmbit cald și i-ați spus mamei căci nu forma rotundă și caligrafică a literelor contează cât conținutul și valoarea lor, asigurând-o că sunt un copil bun și inteligent.
        Vă mulțumesc pentru întreaga susținere.Cu drag,  Andrei Vâlcan

Rămas bun, doamna învățătoare!
        Acestea sunt cuvintele spuse de noi “Rămas bun, doamna învățătoare”. În toți acești ani care au trecut ca o pasăre în zbor, dumneavoastră, ne-ați învățat tot ce știm.
        Zilele bune sau rele, vremea caldă sau rece, toate ne-au adus la un singur drum: calea despărțirii. Noi plecăm în clasa a V-a, iar dumneavoastră veți ajuta alți elevi care vor fi în clasa  I să descopere și să rezolve bogățiile științei, calculele matematicii și taina cititului și a învățatului.
        Înainte de a ne despărții și de a vă ura rămas bun, aș dorii să vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru mine. Dumneavoastră ați reușit să scoateți de la fiecare tot ce a avut mai bun și ne-ați dovedit că fiecare dintre noi are un talent.
Iar noi: Andrei, David, Iustin, Vasile, Petrică, Antonio, Ana, Alex, EIlie, lena, Andeea, Valentina, Florina, Alexandra, Ioana și Crina vă mulțumim și nu vă vom uita niciodată. Cu drag, Iustin-Emanuel Oană 

        
Rămas bun, doamna învățătoare!
        Eu, doresc să vă mulțumesc de două ori, pentru faptul că am venit mai târziu în clasa dumneavostră, iar dumneavoastră cu blândețe și căldură ați reușit să mă integrați în noul colectiv făcându-mă să cred că am fost acolo dintotdeauna, iar lipsurile cu care am venit nu le-ați văzut ca un defect însă muncind alături de mine i-am ajuns pe ceilalți din urmă devenind un copil bun și demn de dumneavoastră.
Acum se apropie clipa în care ne vom lua rămas bun, clipa în care noi, vom termina clasa a IV-a, iar dumneavoastră veți merge la drum ținând de mânuțe, altă generație de boboci.
Ei vă vor iubi, așa cum vă iubim și noi, veți lăcrima pentru ei, așa cum lăcrimați acum pentru noi, știind că vă vom vedea tot mai rar.
Cu drag, Ciubucă David Marius
 
Niciun comentariu: