Elogii pentru iarnă
Anul acesta am avut bucuria să aflu că nişte oameni cu sufletul mare au luat iniţiativa de a amenaja un patinoar la Subcetate. O bună colaborare între reprezentanţii Liceului, ai Primăriei din localitate şi ai Naturii a transformat propunerea în realitate. O bună parte din grădina domnului profesor Horea Dobrean, respectiv din „tăul” de lângă pârâu, a fost transformată, ca prin minune, în patinoar. Toată lumea a fost încântată de această superbă idee. Patinoarul este însufleţit în fiecare zi de prezenţa celor mici şi mari, toţi cu patine pe picioare şi de bucuriile pe care acest sport elegant le poate dărui. Vă oferim în continuare o parte din opiniile entuziaste ale patinatorilor din şcoala noastră.
Raluca Florea, clasa a XI-a : Vestea că în satul nostru s-a amenajat un patinoar m-a bucurat mult, dar gândul că nu am patine m-a întristat pentru moment. Nu ştiam că acasă, în camera mea, mă aşteptau patinele dorite. Erau albe, foarte frumoase. Se întâmplase un adevărat miracol ! Sunt fericită că cineva sus mă iubeşte. După prima zi de patinaj m-am ales cu multe vânătăi, dar bucuria de a patina atenuează şi durerile şi oboseala.
Bogdan Urzică, clasa a VIII-a: Îmi iau patinele, strâng bine şireturile şi-mi fac elan cu curaj. Căzături, cât lumea! Vânătăi, destule! Dar dorinţa de a patina este de nestăvilit.
Deodată, parcă ceva magic se întâmplă : merg incredibil de bine, nu mai cad, iar patinele mă duc cu viteza vântului. Visele mi se amestecă şi, în mintea mea, sunt doar eu pe imenensitatea gheţii. Eu, care participam la mari concursuri, de astă dată sunt cel mai bun ! Realizez cu dezinvoltură sărituri, piruete şi o viteză magnifică. Toţi mă aplaudă neîncetat…
Dar visul se întrerupe brusc, din cauza durerii provocate de impactul genunchilor mei cu gheaţa. A fost magnific, deşi a durat puţin, doar câteva minute.
Gheţa se va topi în curând, dar amintirile, nu. Îmi voi aduce mereu aminte de clipele de bucurie petrecute pe gheţă, aşteptând numeroase astfel de momente feerice.
Cornelia Cotfas, clasa a XI-a: Îmi pun patinele, dar nu am suficient curaj să pornesc. La -15 grade, copiii îmbujoraţi, alunecând pe gheaţă ca nişte spiriduşi, îmi dau curaj. Accept provocarea de a mă avânta şi eu pe luciul ghieţii, deşi nu eram prea sigură pe picioare. Nu mai patinasem de multă vreme. Deodată, totul devine fantastic ! Trăiesc senzaţii extraordinare ! Apoi, o clipă de… neatenţie şi totul se transformă în durere, din cauza entorsei la picior. Aştept acum cu nerăbdare să pot merge din nou la patinuar.
Petruţa Todoran, clasa a VIII-a : În sufletul fiecăruia dintre noi este dorinţa de a încerca mereu ceva nou, de a experimenta şi de a atinge performanţe. În această iarnă minunată, unică, am avut ocazia să învăţ a patina. Fiind ambiţioasă, mi-am pus patinele şi, încet-încet, cu curaj, cu atenţie şi cu răbdare am descoperit plăcerea de a pluti pe gheaţă şi bucuria pe care ţi-o dă liniştea interioară, o dată eliberată de orice stres.
Teodora Popa, clasa a V-a : Pentru mine, patinajul este cel mai frumos joc la care ne îmbie anotimpul iarna, este un joc care îmi oferă de fiecare dată sentimente şi stări noi, neaşteptate, magice. Fără grija temelor şi a lecţiilor, în această atmosferă minunată creată de bucuria şi fericirea deplină a copiilor, mă simt zburând pe patine ca un îngeraş nevinovat…
Alin Urzică, clasa a V-a: Am urmărit cu mare atenţie la televizor campionatul de patinaj artistic. M-am străduit să observ mişcările şi exerciţiile patinatorilor experimentaţi. Uşurinţa cu care ei le făceau mi-au dat curajul că încerc şi eu : o piruetă, o întoarcere, o răsucire, o înaintare cu spatele sau pe un singur picior…O căzătură straşnică m-a convins însă să renunţ deocamdată la « patinajul artistic ».
Alexandra Chindea, clasa a VIII-a : Patinajul este ca un drog : cunoscând sentimentele de bucurie şi fericire pe care ţi le picură în suflet, cauţi orice prilej de a aluneca pe gheaţă şi te rogi ca ea să nu se topească. Seara, în lumina lunii, a stelelor şi a reflectoarelor mă simt o mare artistă a patinajului, îmbrăcată în rochie strălucitoare, pe un patinuar adevărat, admirată de numeroşi spectatori. Pe « patinoarul » din Subcetate am trăit în acestă iarnă multe ore de neuitat.
Bianca Urzică, clasa a V-a: Patinajul este un sport minunat pentru anotimpul în care gerul îţi îmbujorează obrajii şi transformă apa într-o gheaţă strălucitoare. Pe patine simţi bucuria fulgilor de nea care dansează alene şi şăgalnic în aerul proaspăt şi curat. Cum să nu fi fericit pe gheaţă, când toţi în jurul tău sunt veseli, se distrează şi se bucură ?
Dan Juverdeanu, clasa a V-a: Se pare că iarna aceasta ne-a oferit din plin bucuriile mult aşteptate : zăpadă pentru sanie şi schi, gheaţă pentru patine. Iarna aceasta a fost una dintre cele mai frumoase. Sper să mai avem şi alte ierni ca aceasta.
Daniel Mureşan, clasa a V-a : Am învăţat să patinez cu ajutorul colegului meu Alexandru Lung, care s-a dovedit şi de astă dată un prieten bun, amabil şi devotat. Sunt fericit că pot să alunec şi eu pe gheaţa strălucitoare şi ademenitoare. Senzaţia pe care o ai în timp ce patinezi este, cred, asemenea zborului unui fluturaş zglobiu.
Ovidiu Mariş, clasa a IX-a : Eu am mers pe patinoar doar la ora de educaţie fizică, cu colegii mei şi cu domnul profesor. Ştiam să merg cu patinele, dar domnul profesor ne-a învăţat lucruri noi. Ne-am simţit foarte bine în acea zi pe patinoar, fiind împreună toţi colegii de clasă, şi ne-am distrat de minune.
Eugen Mare, clasa a IX-a : Atmosfera unui patinoar amenajat sub cerul liber devine feerică în serile geroase când sclipirea stelelor se reflectă în oglinga de gheaţă. Alunecând pe luciul gheţii în ritmurile tandre ale muzicii, trăieşti clipe deosebite, de bucurie inexplicabilă.
Oana Coşarcă, clasa a IX-a : Patinajul îmi oferă una din marile bucurii ale vieţii O vrajă parcă mă învăluie imediat ce încep să alunec pe gheaţă, iar timpul petrecut pe patinoar mă transpune într-o lume ireală, de basm.
Ana Rusu, clasa a IX-a : Anotimpul iarna, în care m-am născut, îl iubesc cel mai mult. Surpriza acestei ierni este patinuarul care s-a amenajat la noi în sat. Dorinţa de a patina, pe care o purtam în suflet de ani de zile, urma să fie împlinită. La patinaj timpul trece foarte repede. E foarte frumos seara, când ne putem bucura de aerul curat şi de cerul înstelat. O plăcere deosebită simţi când faţa îmbujorată este mângâiată de câte un fulg răzleţ de zăpadă.
Gabriel Ilisan, clasa a IX-a : Patinajul este pentru cei mai mulţi dintre noi o noutate. Este greu să exprimi ceea ce simţi alunecând pe gheaţă : o plăcere inimaginabilă, o senzaţie de libertate şi linişte în trup, de imponderabilitate. Incredibil, dar ai impresia că zbori ca o pasăre, că te detaşezi de pământ, că te înalţi…
Cosmina Oltean, clasa a IX-a : Patinajul se deosebeşte de toate sporturile de iarnă ; este o artă şi, prin aceasta, un simbol al acestui anotimp. Bucuria pe care ne-o oferă acest sport este deplină doar dacă eşti cu cei dragi…
Cătălin Ţifrea, clasa a IX-a : Imediat ce patinoarul a fost practicabil, tot mai mulţi copii, fascinaţi de senzaţiile trăite pe gheaţă, au fost atraşi de frumuseţea acestui sport, uitând chiar de jocurile pe calculator. Şi cei mari au venit să admire dexteritatea cu care cei mici patinau. În scurtă vreme, patinoarul a devenit un loc de întâlnire şi de agrement, un loc care ne schimbă viaţa, care ne face mai buni şi mai prietenoşi.
Tiberiu Cotfas, clasa a IX-a : La început, pentru că nu ştiam să mă dau cu patinele, distracţia mea era să-i urmăresc pe alţii, să observ cum bucuria de o clipă a zborului se transformă în neplăcerea pricinuită de prăbuşirea neaşteptată pe gheaţă. Dar bucuria deplină am avut-o atunci când am reuşit să mă mişc şi eu lejer, fără frică, pe luciul ei strălucitor.
Valentina Ciubucă, clasa a VIII-a : A fost minunat atunci când am mers prima dată cu patinele ! Primii paşi făcuţi pe patine, muzica relaxantă, jocul fulgilor de zăpadă din aer, glasurile cristaline ale copiilor din jur, aerul curat şi rece creează impresia că te afli într-o lume de vis.
Mulţumim tuturor care s-au gândit să ne ofere o iarnă frumoasă. Sperăm ca această bucurie să o retrăim în fiecare an.
A consemnat Teodora Mândru şi Adina Bordea, clasa a X-a
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu